(Horeca) BierTraining

Iedereen die graag (speciaal/craft) bier drinkt weet waarschijnlijk nog wel waar zijn/haar eerste speciaal/craft bier gedronken werd, veelal was dat in een horeca gelegenheid. Iets dat veel mensen bij blijft en hetgeen wat horeca zo mooi maakt; gasten een beleving geven en het liefst een beleving waarvoor zij terug willen komen om weer te genieten van dat fantastische bier of om eens een stapje verder te gaan in dat o zo brede bierland.

Als horeca medewerker is het fijn handvatten te hebben zodat je weet wat er in huis is, hoe je daarmee moet omgaan, hoe je dit kunt serveren, aan wie je dat kunt serveren en waarbij je dat kunt serveren (foodpairing).

In een energieke, enthousiaste, laagdrempelige training bespreken we:

  • Een stukje geschiedenis van bier
  • Het brouwproces + grondstoffen
  • Verschillende biersoorten (wat zie, ruik, proef je, het verhaal achter het biersoort en gaan we met elkaar door de bierkaart en belichten we een aantal brouwerijen)
  • Glasbehandeling en gastvrijheid (beleving)
  • Bier en spijs combinaties
  • Wat serveer je bij wie

Samen gaan we op ontdekking om als een echte bierbaas mooie bieren te schenken!

Om na de training bij te blijven laat ik een hand-out achter welke achter de bar bewaard kan worden.

De training kan op iedere gewenste locatie worden gegeven. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar meer dan sta ik je graag te woord.